marți, 22 februarie 2011

Contractul meu de furnizare




Zâmbesc pentru mine în fiecare zi, fără motiv. Nu mă plâng atunci când bărbaţii ce-mi dau târcoale, mă ademenesc şi apoi mă calcă cu roţile unui trabant trecut de vreme. Mă las în bătaia sentimentelor fără să le stăpânesc pentru că iubesc iubirea. Sunt condamnată ca o bucată de lut arsă, ce plange cand e modelata de orice trecator.

Să închid ochii şi să mă gandesc la el, îmi spun. Ce frumos îţi este chipul, bărbat amorţit de sute de kilometri. Plasticul vaporului în care şezi adesea, nu mă ajută să trec prin tine. Ne desparte ceasul ce ticăie în bucătăria proprietarului şi eu nu am încetat să te ador. La mine e frig, la tine e cald.

Aş putea citi o carte dar nu mă roagă nimeni să o fac şi atunci o părasesc lângă noptieră, fără să vreau mai mult. Mereu mi-am părăsit gândurile aici, pe scaunul de lângă pat, pe care l-am transformat în noptieră din lipsa uneia adevarate. Poate aşa se întâmplă şi cu tine. Te transform. Te-am aşezat lângă mine fără să ştiu dacă vrei să rămâi, dar te păstrez loială. Voi încheia un contract de furnizare cu timpul. Primesc priviri obscene de la oameni atunci când nu mă întorc acasă şi bântui agenţiile de voiaj în speranţa că te găsesc. Până şi metroul mi se pare aglomerat de tine...

Zâmbesc fericită în colţul meu. Nu există sinonim pentru timp şi notarul pleacă fără să pună semnatura şi ştamplila pe contractul meu de furnizare.


Foto : Matei Buta http://mateibuta.wordpress.com/

Material scris in luna decembrie 2009

17 comentarii:

  1. atat de originala ideea si plina de inspiratie..:) foarte interesant.
    "Până şi metroul mi se pare aglomerat de tine..."...nu am metrou aici, dar cu siguranta ce-mi privesc ochii pare preaplin de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minune,

    Iti multumesc, draga mea. Te astept pentru o plimbare in metroul plin de curaj. :)
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Singurul loc aglomerat din viata unui om care iubeste este inima sa. In inima este sufletul omului. Dumnezeu dupa ce L-a creat pe Adam din lut-spune Biblia- a suflat inspre el si I-a dat suflare de viata. Omul care iubeste respira iubire. Dragostea este spatiul si timpul masurate cu inima - a spus Marcel Proust. Un om, citeste un bilet pe un stalp si urca indiferent in metrou. Eu citesc si obisnuiesc sa-i comunic autorului impresia mea. Cobor din metrou in statia care imi place cel mai mult, in statia unde este frumos, in statia unde se respira un aer placut de primavara. Multumesc Amuletei Japoneze pentru spatiul si timpul acordat !

    RăspundețiȘtergere
  5. Zambeste ! chiar si numai pentru tine ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Manoliu,

    Va imbratisez cu drag!


    Schtiel,

    Zambesc mereu. Nu ma dor decat secundele. orele le vindeca.

    Imbratisari! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt un calator fericit ! Cu drag, Manoliu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoase ganduri.
    ( iata, ai reusit sa-mi smulgi un zambet.. )

    RăspundețiȘtergere
  9. Stie cineva ce ascunde de multe ori un zambet? Romanul lui Victor Hugo - Omul care rade- este un exemplu. Cu toata stima, dragalasa Amuleta Japoneza !

    RăspundețiȘtergere
  10. Dragii mei,

    Zambetul e suficient in linistea unui haos creat. Imbratisari Lilith, domnule Manoliu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Genial! dupa cum suna si comentariul din 29 decembrie.."atat de originala.."

    RăspundețiȘtergere
  12. Rocsss,

    Multumesc din suflet. Genialul sta in inima ta pentru ca vezi alti pasi pe langa ai tai.
    Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vai ce frumos ! Comentariile continua, si sunt bucuros ca am gasi deschis. Cu cata dragoste se respira aici aerul de primavara. Daca stiam veneam de ieri, sa prind comentariul treisprezece. " E 13, ce noroc ". Iubesc acest numar. Va imbratisez cu multa dragoste !

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Manoliu,

    Piesa "E 13, ce noroc", nu se mai joaca. S-a jucat anul trecut in 8 orase mari din tara.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere