vineri, 23 martie 2012

Murim de dragul viespilor fără matcă.


Înot nebuă către orice strop de şansă. Mi-am ascuţit creionul în acestă dimineaţă, cu o ascuţitoare ruginită. Nu ţin să povestesc lumii despre creionul meu, dar ţin să vă prezint imaginea unui stat certat cu înalţimea.

De ceva vreme, hoinăresc prin instituţiile statului în halat de justiţiar. Poate că vremea de afară nu oferă zâmbete, sau poate că sistemul actual transformă focul în jăratec, dar nici efort de bunătate nu răsare degeaba. Mă întorc la povestea mea cu creionul şi ascuţitoarea. În general, creioanele grafiti se consumă mai greu decât cele mecanice. De ce spun asta? Uneori, în meditaţia nostră de dobitoace cu sacouri, definim „noul” ca pe ceva creativ şi simplu. Schimbăm poziţia cuvântului vechi cu unul nou, îmbrăcăm cu uşurinţă plăcerea de ascuţime şi atribuim calificative, care convin sau nu, întregii specii.

De la mine din birou se vede depozitul de trenuri. Ca să înţelegeţi de ce trenurile nu dau căldură iarna, poate v-aţi intrebat vreodată în călătoriile dumneavostră, vă voi prezenta într-o dimineaţă operaţiunea „furtul” de combustibil.

România, cu cele vechi şi cele noi, indiferent de creioane, ascuţitori, depouri, străzi, cămine, legislaţii, va şti să facă un singur lucru...să moară de dragul viespilor fără matcă şi să fure mierea dobitoacelor.

6 comentarii:

 1. Îmi era dor să mai citesc ceva scris de tine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea, iti multumesc> Si mie imi era dor de voi, sa mai povestim. Din pacate, timpul se masoara si printre picaturile lui, scap cate putin si atunci scriu cate o intamplare.
   Te imbratisesz cu multa dragoste, draga mea.

   Ștergere
 2. hm ...eu merg zilnic cu trenul ....chiar as vrea sa stiu unde se duce caldura , cand se duce :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca ai inteles foarte bine unde se duce, dar daca vrei sa vezi imaginea pe care o vad eu uneori, imbraca-te in justitiar :)

   Ștergere
 3. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ady,

   Imi pare nespus de rau sa iti citesc randurile. Iti voi scrie un mail sa imi spui cum te pot ajuta.

   Ștergere