miercuri, 18 ianuarie 2012

Drapelul tăcerii

Mi-am pus eşarfa roşie la gâtul mutilat de fiarele politice. Am crezut şi eu, cândva, că pot conduce cu dreptate ţara. Mi-am pus drapelul tării peste trupul infestat de o politică de câţiva lei, vrând, probabil, să fiu acel tânari care schimbă realitatea unei tări în putrefacţie. Nu am făcut nimic. Sistemul pe care vroiam să-l schimb m-a transformat într-o venă prin care nu mai curgea decât dispreţ şi neîncredere.

Astăzi, curajul minciunii nu mai stă aplecat peste naţiune, deşi miroase a pâine mucegăită. Nu credeam că oamenii se mai pot uni sub un drapel, nu credeam că pot exista copii de 8,9-10 ani care să poarte în mâini mizeriile unor oameni prăfuiţi de demnitatea inchipuită a mass mediei.

Una peste alta, deseara voi cânta în mijlocul jandarmilor, voi îndrazni să protestez prin muzică. Asadar, dacă nu s-a inţeles de ce au murit oameni in 1989, va spun eu, un copil de 6 ani cu ochii pătaţi de soarta orelor comuniste, asteptându-şi părinţii să se întoarcă de la revoluţie pe propriile picioare şi nu aduşi în coşciuge.

Poate e prea mult, poate că nu e vorba de o revoluţie, dar sunt un om al tării. Un om ce nu a părăsit barca în nicio vreme.

Curaj romanilor de oriunde. Luptam pentru că avem ţara nostră şi un drapel întreg..

10 comentarii:

 1. Iar eu una mă alături acestor români. Cândva mă ascundeam, fugeam de responsabilitate și mă făceam neinteresată, dar nicăieri nu e ca acasă, oricât de mizerabilă și prăfuită ar fi aceasta.


  P.S. mă bucur că am avut ocazia să te citesc, îmi era dor de postările tale!

  RăspundețiȘtergere
 2. Lamaitza,

  Din pacate programul din ultima vreme nu mi-a mai permis sa accesez atat de des portalul, dar si asa, in aceste conditii, am incercat sa starbat trupurile amprentate de internet.
  Ma bucur ca esti alaturi de noi. Te imbratisez cu toata dragostea.

  RăspundețiȘtergere
 3. JURAMANTUL CIUMPALACILOR:
  JURAM CU MANA PE TRICOLOR
  PLECAM DIN PIATA, CAND SCAPAM DE CHIOR!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonim,

   Ne vedem la proteste. Deseara avem veruri pregatita, daca esti din Bucuresti, ne vedem la Universitate :)
   Imbratisari

   Ștergere
 4. Cineva spunea ca tineretul din ziua de astazi este unul iresponsabil.... cat de mult se inseala!... Frumoase ganduri, venite dintr-o inima curata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Violeta S,

   Te imbratisez cu drag si multumesc pentru ganduri. Tinerii reactioneaza, pacat de cei care judeca, in schimb, reactiile acestea. Doamen ajuta!

   Ștergere
 5. cred ca dorul asta era reciproc..
  nici nu stiu de ce nu am mai fost pe aici...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 29 decembire,

   E senin in suflet la orice ora, nu conteaza cand treci :) Eu te astept cu drag :)
   Imbratisari

   Ștergere