luni, 7 martie 2011

Sârma de cuvinte dintre noi




În fiecare dimineaţă în geamul biroului meu, un porumbel îşi zdrobeşte zborul. După două săptămâni de rătăciri acute în celulele avide ale pergamentelor tratate de molii, mă întorc la scris.

Poate că nu am ştiut niciodată să fiu TU. Am stat mereu liniştită, chiar şi atunci când nu te aveam aproape. Legământul asfixiat în inimile noastre a controlat destinul împletit de copacii singuratici.

Povestea de astăzi, spusă printre genele adormite cu candoare, adună nemijlocit recuperări de suflet.

Avem anotimpurile de partea noastră, dar ştim să tratăm obişnuinţa unui cuvânt leal? Ne-am împletit o sârmă de panseluţe pentru a nu ne pierde, dar la fiecare pas moare câte una. Nu vreau să ne schimbe gândurile altor minţi. Suntem fiinţe caste şi soarele ne ţine de mână.

Rămâi lângă mine pe cărarea de panseluţe. Încalţă-te în suflet şi aruncâ-ţi espadrilele de cuvinte în şelful gâtuit de ploaie. Rămâi lângă mine, femeie de luptă.

Dacă ai un patent adu-l cu tine să tăiem sârma de cuvinte dintre noi, Dodo!


Foto: www.1x.com

10 comentarii:

  1. Of , cuvintele nu spun totul ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Schtiel,

    Stiu, dar cati cunoastem asta? Si eu gresesc. Cred de multe ori ca pot iesi din situatie cu doar cateva cuvinte. Repet aceleasi freaze, cuvinte de multe ori, in speranta ca oamennii dragi mie vor intelege ceea vreau de la ei, dar nu inteleg.
    Dodo... este ceea ce nu as putea exprima niciodata in cuvinte. De fiecare data cand incerc sa scriu despre ea, sfarsesc in a ma simti foaret rau. Dodo este EA. O femeie extraordinar de puternica. Nu simte frica, nu plange, nu se umileste, nu paseste fara scop. Este femeia de la care avem toti de invatat. Este omul care mi-a fost mereu alaturi. Este pur si simplu EA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu simti frica , daca nu plangi , daca , daca ....nu prea traiesti .
    Stiu ca doare , dar ne lovim si invatam sa devenim noi .

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai revenit draguta Amuleta. Am asteptat sa mai citesc ceva de la tine, dar banuiesc ca ai fost in turneu cu trupa. Am sa vin sa vad si eu piesa " E 13,ce noroc! Te reprezinta. Nu am stiut de Mihaela si ceilalti, cat de mica e lumea, si cat e de mare! Si cat de inghesuiti si chiar sufocati de multime suntem uneori sufletul nostru e uneori atat de singur. Nu am un comentariu la tema, dar voi scrie. Poate in alt loc de al tau.Te imbratisez ca intotdeauna !

    RăspundețiȘtergere
  5. Să nu uiţi să deschizi fereastra...

    RăspundețiȘtergere
  6. carare de panselute... de mi-ar construi cineva una as merge intr-una...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Schtiel : curat..

    @Manoliu : multuesc..

    @Catalin : Si cum sa fac?

    @29decembrie : atunci cand miroase a ea...gasesti cararea.

    Va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Amuleta Japoneza, Azi este 8 Martie, azi e ziua ta Si iti urez: La Multi Ani, si multa, multa sanatate !Am citit si eu cu multa atentie articolul, chemarea ta si nu pot sa spun ca nu am ramas miscat de mesajul tau. Aceasta Dodo ar trebui sa se gandeasca de doua .ori inainte de a renunta. Daca te iubeste, vei vedea, vei simti acest sentiment din partea ei. Poate porumbelul din geamul biroului tau are nevoie ca fereastra inimii tale sa fie deschisa si sa intre fara teama. Eu iti doresc sa fii fericita si dragostea sa iti fie implinita. La Multi Ani Iubirii tale!

    RăspundețiȘtergere
  9. Prima petala de panseluta i-ai oferit-o dragutei 29decembrie. Poti sa-mi oferi mie a doua petala ?

    RăspundețiȘtergere