marți, 30 noiembrie 2010

O lume într-o singură dorință. Ghetele de gheață.


Este noiembrie. Este o luna în care frunzele se contopesc cu ploaia, iubirea cu trupul pământului ars de o vară şi cerul cere un răgaz pentru a-şi umple paharul cu dragoste . E vremea unui zâmbet sincer. Decembrie ne strigă pentru a ne pune dorinţele sub bradul care întârzie să se nască.

Nu ştiu dacă în bocancii pe care i-am achiziţionat second hand se pot ascunde dorinţe de gheaţă, dar și așa mi le pot creea.

Mi-aş dori ca oamenii dragi să nu mai plece în alte ţâri, pentru a crește copiii neamului nostru. Mi-aș dori ca bătrânii să nu mai cerșească pe la colțuri câte un leu pentru rețetă, animalele să nu mai fie badjocorite și copii să alerge siguri, prin parcuri curate.

Mi-aș dori ca spitalele să se golească de suferinzi, casele de copii de orfani, străzile de cerșetori și mașinile de gaz. Să pot planta liniștită un copac în fața casei, fără să mă tem de vecinul căruia nu îi place mirosul teiului și preferă mirosul unui prun.

Câte dorințe aș putea ține într-o singură mână? Câte inimi aș putea oferi din inima mea? Câte vieți aș irosi să cuprind lumea într-o singură dorinţă?

Astăzi, noiembrie. Aș fii ipocrită să îmi doresc altceva atunci când pământul se îneacă. Până când toate celelalte dorințe se vor împlini, strig Crăciunului să mai încălzească ghetele de gheață.

Mâine voi planta un braduț, pentru începutul unei prime dorințe. Tu? Câte dorințe mai irosești?



Foto : internet

4 comentarii:

  1. si eu vreau sa plantez un bradutz...azi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim,

    Felicitari! Ma bucur sa aud ca nu ramai indiferent dorintelor tale. Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. CE FRUMOS AI FORMULAT TOTUL!!! esti minunata!!!
    Sa ai parte de un Craciun dupa sufletul tau mare!un Craciun implinitor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tasha,

    Sufletul tau minunat simte cuvintele. Atsae minunea din noi. Sufletul pe care il avem. T eimbratisez cu multa dragoste! Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere