luni, 2 august 2010

Scrisoare in gand

Mi-am permis să rup hârtia electronică şi să împărtăşesc câteva gânduri din el..descoperit în present, trecut de vreme! Un bărbat rămas pe o colină….îmi scrie aşa :



“Mă gândesc la ce e dincolo de orizont, dincolo de ce vedem, dincolo de ce trăim. Văd panorama neagră străpunsă de lumini şi oraşul negru ce se aprinde doar când vrea el.

Îmi văd anii trecuţi şi anii ce vor trece, îmi văd umbra în lumina lunii şi simt visuri ascunse în mine. Sunt în faţa mea, în braţele mele şi le iubesc cu neştiinţa celui ce viseaza dragostea. Le iubesc pentru că mă dezmiarda şi mă fac sa le dezmierd. Pentru ca mă strang la piept şi îmi dau viaţă, pentru că sunt lângă mine oricand.

Aprind o ţigară şi simt cum camera este plina de venin. Trag din el pentru ca ştiu că nu îmi paralizeaza gândul.

Ma gândesc la ce gust are aerul curat. Mă aşez la umbra unui copac lăngă râu şi ascult apa cum scormoneşte în timp. Se izbeşte de pietre dar va trece şi prin ele. Curge prin faţa mea şi mă duce mai departe spre alte Universuri. Mă urc pe pluta din lemn şi ghidez cu privirea omului ce vrea să vadă cât mai mult. Trec de copacii cu ramuri lăsate şi de pescarii uitaţi pe marginea timpului. Invat sa am răbdare şi încredere. Drumul e lung şi plin de pietre dar pluta rezistă prin noi şi ne duce prin locuri extraordinare daca o păstrăm aproape de suflet.

Vâslim cu pasiune si speranţă. Trecem de statui construite de noi şi uitate pe malul stâng al conştiinţei. Se vede soarele în departare. Ne apropiem cu fiecare mişcare, cu fiecare respiraţie. Râul involburat loveşte lemnul. Dar el rezista pentru ca este al nostru. Cosmin.L



Multumesc pentru scrisoare, Cosmin!

5 comentarii:

  1. Frumos!Stilul imi aminteste foarte mult de un scriitor japonez,chiar in cartea ce-o citesc acum apar elementele expuse de prietenul tau mai sus:apa,lemn,pietre,luna cu stelele si visuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sabyna Y,

    Cosmin este un copil talentat. Si eu ma bucur ca am putut sa va redau din sufletul lui. Ce citesti?
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cronica pasarii arc(Haruki Murakami)-la inceputul cartii era un pasaj descris,similar ca stil cu scrisoarea prietenului tau.
    Este f talentat.
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc. Nu am ajuns inca la literatura japoneza. Considera-l un plagiat spiritual :) Asta am vazut atunci si asta am scris.
    Cosmin.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sabina Y,
    Si mie imi place Haruki Murakami. Din pacate nu am ajuns sa citesc "Cronica pasarii arc" dar ma voi indrepta spre librarie sa o procur cat mai repede. Ma bucur ca ne citesti. O sa incertc sa mai postez din scrierile lui Cosmin.

    Cosmin L,
    Multumesc pentru raspunsul dat Sabynei. Astept si alte scrieri. Astept sa iti asterni gandurile si in alte scrieri.

    Va imbratisez cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere