luni, 1 februarie 2010


Mă întalnisem zilele trecute cu o parte dintre voi, la nişte discuţii foarte interesante. Astăzi, revin cu un citat extraordinar în opinia mea. Acesta mi-a intrat în atenţie în urma unei discuţii pe care am avut-o cu unul din bunii mei prieteni. Am simţit nevoia să-l împărtaşesc şi cu voi.

Bernard Show, un scriitor irlandez, spunea ca : Femeile vor prefera întotdeauna sa primeasca 10% dintr-un bărbat superior decât să posede în exclusivitate unul mediocru.”

Voi ce credeţi?


Poza preluata de pe internet.


10 comentarii:

  1. Eu una nu pot rezona sentimental cu unul inferior mie din punct de vedere intelectual...nici nu am incercat de altfel si nici nu-mi doresc asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, se impun multe discutii - defineste a poseda si mai ales defineste mediocru
    eu nu sunt de acord cu posedatul nici macar pt 1%, oamenii nu pot fi inrobiti, spiritul trebuie lasat liber, dar sunt de acord ca in viata preferam sau ne multumim sa primim firimituri de la persoana iubita, iar mediocru raportat la ce? pentru oameni mediocrii exista jumatati mediocre sau mai jos decat ei pentru care ei vor parea tot timpul mai buni, trebuie analizat criteriul - inteligenta, frumusete, bani, educatie, civilizatie, maniere, clasa sociala, etc

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca se impune nicio discutie prea savanta. Mediocrul nu are nevoie de criterii pentru a fi identificat. Tot asa cum genialul nu are nevoie de reguli sociale sau scoala pentru a se manifesta in sens creator (in orice domeniu).

    Cat despre citat in sine, tind sa cred ca este adevarat. Totusi, nu ia in calcul si femeile mediocre, care se simt bine in orice companie, indiferent de procent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tasha, Anonim, Bogdan, va multumesc pentru ideile impartasite. Experiente legate de acest citat am avut sau avem fiecare dintre noi. Stim sa alegem? Sau mai bine spus, ce preferam? Stim ce inseamna mediocrul? Va intreb...

    RăspundețiȘtergere
  5. mediocrul cateodata, ca termen, devine evident,... chiar daca nu e placut sa vezi asta. Dar in acel moment incepi sa cauti momentele bune si sa scoti ce e bun in fata. Initial toate femeile prefera un barbat care nu este "mediocru" dar cand le fura peisajul aleg dupa alte prioritati... apoi dupa un timp mediocritatea individului ales devine relativa...(apare obisnuinta , frica,timpul...)
    Socio uman exista riscul ca fiecare sa fie considerat la un moment dat mediocru de altii...
    Parerea mea este ca mediocritatea partenerului este un pericol care te paste in adolescenta. Daca alegi cand esti mai matur e altceva,.... daca totusi alegi mediocru "matur fiind"(mediocru insemnand ceva atat de slab incat si tu iti dai seama de asta) si totusi accepti... inseamna ca asta meriti!

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. INVERSA este perfect valabila si ea. Nu am vazut in viata mea barbati care sa aleaga o mediocra in defavoarea uneia superioare (decat daca arata mai bine!!).. Poate sa-l iubeasca din toata inima ca tot degeaba. Deci atentie barbatilor caci judecati si propria persoana pana la urma.

    2.Este cazul femeilor superficiale. Numai ele nu pot aprecia daruirea unui barbat,asa cum e el. Daruirea e o chestie extraordinara si mare este valoarea ei.

    3. Dragostea in adevaratul sens (nu cea telenovelistica) toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Sentiment fata de toti cei din jur. Mediocritatea nu mai e un impediment in fata acestei iubiri. Dar cati ajung acolo?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca dam prea mare importanta mediocrului. El exista in orice, nu numai in iubire. Exista in paine, in apa, in vise si in noi.

    Lupulescu. Cred ca atat femeile, cat si barbatii se transforma de-a lungul unei relatii de iubire si asta nu tine neaparat de mediocritate. Iubirea este un sentiment incomparabil atunci cand intra in noi... necontrolabil...mediocritatea se naste in noi in diferite forme. Frica, obisnuinta si cele amintite de tine, nu cred ca apartin mediocrului.

    Roxy. Interesanta opinia ta. Eu am intalnit cazuri in care barbatii au ales femei mediocre.

    Bine ati venit, dragii mei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Astept sa postezi ceva care sa-mi raspunda la intrebarea mea si a tuturor prietenilor mei: DE CE SUNT EU SINGURA? pup! :) :*

    RăspundețiȘtergere
  9. BUNA SEARA...TE-AM RASFOIT ...si imi place energia ta si modul in care ti-o expui.Ai o sensibilitate ce se manifesta interesant si iar imi amintesc ca nu putem trai fara dragoste.... si totusi eu am supravietuit... numai bine...ca meriti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Aseara, ma intorceam de la intalnirea cu fetele singure, am deschis calculatorul pentru a-mi verifica, corespondenta. Am plans. De ce? V-am gasit aici, in casa mea cu ceasuri multe.
    Va multumesc pentru ca aveti timp de suflet. Va mulumesc pentru mana calda si prieteneasca pe care mi-ati intins-o.
    Ma onorati, doamna Ozana Barabancea.

    RăspundețiȘtergere