sâmbătă, 25 mai 2013

Organizarea minţii
Aseară am primit o lecţie frumoasă despre modul de organizare a minţii. Am ales să accept confruntarea cu un psiholog pentru a examina corect ieşirile agasatoare ale minţii mele şi harta construită şi fundamentată complicat pentru un mers elegant.
O întâlnire de trei ore, transpusă în fraze, din care am înţeles de ce cercul nu va putea fi niciodată pătrat şi că, oamenii frumoşi vor pierde mereu bătăliile cele mai importante, pentru că au bun simţ, pentru că au lucruri frumoase de dăruit şi nu caută dezlănţuiri draconice în raport cu cei a căror minte limitată raspund astfel. Cu siguranţă sunt lucruri pe care le cunoaştem déjà, nu îţi trebuie multă îndrăzneală pentru a înţelege aceste înşiruiri, dar iţi trebuie mult curaj să le admiţi.
Pentru mulţi dintre noi rămânem totuşi, o enigmă. Eu recunosc că încă mai sunt lucruri ce le descopăr la mine şi acum.
Am o listă de făcut, cu două rubrici şi anume, lucrurile pe care le permit oamenilor în relaţia cu mine şi cele pe care nu le permit, evident, respectând-o cu stricteţe.
Multumesc pentru întrevederea de aseară. Şi ca să vedeţi că totul nu se încheie aici, că am prieteni frumoşi, am primit un trandafir roz pentru zâmbet. Trandafirul roz exprima recunoştinţă şi apreciere, graţie şi delicateţe. Asemenea reconoştinţe, dragii mei.


Acum vă provoc, cum ar arăta o asemenea listă pentru fiecare dintre voi?


2 comentarii:

  1. eu cred ca nimic din subconstient nu este intamplator, vorba lui Freud.poate ca in afara lucrurile sunt, dar in subconstient..cred ca trebuie sa-i dau dreptate lui Freud.realitatea este ca..poate luam drept enigma lucruri de mult uitate, chiar din copilarie. si ne temem sa vedem adevarul.poate ca doar PAREM enigme altora.dar adevarul il stie fiecare. si cred ca explicatiile despre enigmele noastre sunt diferite,in functie de persoana cu care discutam: psiholog, medic, profesor, preot, jurnalist etc. dar oricat ne-am suci si invarti viata va ramane mereu o enigma, cu ceea ce e dincolo de ea..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce fcem atunci? Parasim subconstientul pentru puterea constientului impus?

      Ștergere