joi, 4 noiembrie 2010

Monolog de drum - Partea a III a



Pe masa din camera hotelului în care sunt cazată stă dosarul tău. Un dosar nu prea gros, dar nici prea subțire, cu un șirag de mărgele și un singur șiret. Nu lipsește decât ceara care să te adune din miile de femei în care ți-ai lăsat firul de respirație. Mâna ta îmi prezintă curajul cu care îți irosesti viața. Ți-e frică de bătrânețe, îmi șoptești. Mă pregătesc să te întreb dacă iubești, dar ești mult prea pasionat de drum și de mașina pe care abia ai achiziționat-o.

Te-aș invăța să iți simți inima. Nu doar să crezi că poți cumpara orice, doar cu imaginea țipetelor femeilor care te doresc sau care plâng atunci când te fotografiază.

Mai avem câțiva zeci de kilometri până la destinația unde mă vei abandona și deja mă întreb ce vei face cu piciorul stâng.

Nu te vreau. Nu sunt lângă tine doar pentru că ești obișnuit să fii dorit. Rămân cu gândul tău și cu iluzia că m-am abandonat singură. Mi-am lăsat privirea la masa ultimei benzinării unde ți-ai băut cafeaua.

Orașele se impart în bilete de călătorie. Mai sunt câteva săli din care pot privi ca simplu spectator de pe canapeaua din culise. Pot împărți fluturași cu chipul tău din fotografia de final, dar cafeaua pe care o bem dimineața înainte de plecare, mă sfidează. Să fie oare laptele expirat?

Ești un copil curat la suflet. Îți sună telefonul. Familia te așteaptă acasă fără numele de scenă. Ai plecat fără să iți las banii de benzină. Îmi aprind o țigară în urma ta și formez cerculețul de prietenie. Ești sincer când apeși pedala de accelerație a mașinii. Ești tu în fiecare umbră. Curat și vesel în după-amiaza nopții. Trăiești frumos, copil închegat de vreme. Ai ridurile astupate de sudoare.

Cafeaua din cabina actorilor te trezește abia în dimineața urmatoare, dar rămâi tu şi ajunge!

2 comentarii:

  1. Frumos.
    Este o incantare de fiecare data sa te citesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. sabina, draga mea, iti multumesc din sufltet.
    Te imbratisez cu mare drag. Este si o a patra parte a acestui monolog. Deocadata nu ma reusit sa o postez.

    Te pup cu drag, Sabina!

    RăspundețiȘtergere