miercuri, 13 octombrie 2010

Monolog de drum


Partea I

Începutul oricărei etape aduce finalul în prea multe rânduri. Oameni ce respiră, transpiră, se ridica împreuna de-a lungul unui stagiu. Spectacole reușite, orașe bântuite, oameni de culise ce au mâinile legate de sforile cortinetelor, mașiniști mirosind a spirt...toate sub lumini de culise.

Mădălina, copilul femeie ce controlează ștăngile să nu distrugă picioarele balerinilor oftează din colțul ei. Privește lung imaginea liniei formate de picioarele fără marcă de înregistrare și părăsește cabina de regie cu o lacrimă ștearsă de mâinile celor patru fete. Rămâne mereu ultima. Adună din cabine pantalonii, măștile le așează în cutiile de carton, costumele revin pe umerașe și sudoarea balerinilor strânsă în pantofi rămîne uscată.

Vorbesc despre tine gândului corupt. Printre crestele de munți, printre drumuri și spectacole, săli pline de femei...ți-am auzit teama și freamătul în batista fracului. Nu mă privi ca și cum nu aș fi lângă tine. În dreapta mea linia de cale ferată nu se termină. Pe cealaltă margine de drum cașcavalul stă neclintit pe mesele tăranilor pentru a fi vandut. M-aș vinde și eu cărărilor din munți, copacilor cu rădăcini adânci. M-aș lăsa sărutată de Olt.

Ce puternic este soarele amiezii. Îmi orbește voința de a crește fructul din geantă. Sunt tot pe drumuri. Încerc sa scriu despre șopârle. Mai avem 30 de kilometri până la Sibiu dar tirul răsturnat ne ține în loc.

Stiu că ești în urma mea. Mi-am lipit sacadat inima de ultima linie trasată pe drum. Vei trece peste ea? Sau o vei sadi-o în a ta?

2 comentarii:

  1. Cand vreau sa iau o pauza de la respiratul controlat al fiecarei secunde agitate, dictate de lumea asta haotica in care ne straduim sa supravietuim, accesez linkul tau si imi intalnesc sufletul. Si poposesc aici cu dragoste, incetez sa mai controlez fiecare miscare si simt, pur si simplu. Simt sincer si eliberator! Iti multumesc, amuleta mea! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. In fiecare drumm, pe fiecare carare pe care o urmez, in fiecare colt al lumii ... te iau cu mine! Multumesc inger de suflet pentru ca ma inveti sa te pastrez la gat!

    RăspundețiȘtergere