joi, 22 iulie 2010

Poveste cu noroc!



În 11 iulie cortina cade parcă mult prea repede pe scena prăfuită de cele 13 perechi de pantofi. Ultimul spectacol. Ulimele aplauze şi primele lacrimi ce se auzeau la unison. Îmbraţişări sincere şi stimă pentru cei ce ne-au fost alături. Ne-am făcut culcuşul sub stelele lor norocoase. Suflete ce au crezut în noi. Oameni calzi, curaţi şi plini de dragoste.

Probabil povestea „E 13, ce noroc!” ar fi trebuit să înceapă de la un alt moment. Pentru mine ea a început o dată cu ultimul spectacol. Atunci am înţeles ce am construit împreună. Emoţiile nu se cumpără, ele se oferă şi nu se termină niciodată.

Au fost opt oraşe, fiecare cu povestea, dăruirea şi trăirea lui şi totuşi, prinse în acelaşi tablou unic „E 13, ce noroc!”.

Totuşi lumina se stinge, noi ne primim aplauzele şi sala se goleşte. O mare de admiraţie se ridică din ochii privitorilor, un zâmbet se aşează stingher pe buzele actorului iar din colţul directorului tehnic se aude un oftat trecut prin pupitrul de comandă. Copilul cu şansă pune în geamantanul de lemn personajul cărat în suflet cîteva luni şi strigă „mai vreau!!!”.

Ne-am strâns la cabine. Ne aşezăm hainele pe umeraşe iar plânsul ni-l ascundem în pereţi.

Am trăit!

Părăsim teatrul, dar nu pentru totdeauna. Ne aşezăm împreună pe treptele lui şi cerem stelelor noastre norocoase să nu se oprească aici. Dintr-un alt colţ se aude un copil ce zdrăngăneşte la chitară o melodie ruptă din fotografiile îngălbenite de imagini prezente…. „un actor grăbit”. Să fie oare pentru noi?

Ultima fotografie aparţine timpului adus de noi într-un tablou unic. Clepsidra nu mai are nisip pentru a se scurge şi noi rămânem împreună.

Suntem 13 + voi, CE NOROC!

18 comentarii:

  1. Placut surprin de vorbele tale. Ai lasat in urma o poza plina de lacrimi si iubire, ai lasat in urma o zana blonda cu o voce minunata...ce iti capteaza atentia de la primul sunet. Sa fii iubita. Cu drag al 13-lea pantof, Visinel Balan

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Visinelul meu drag,
    Plang de fiecare data cand va privesc in suflet. Va port cu mine in fiecare dimineata la micul dejun. Va caut in fiecare seara si va spun noapte buna. Mi-a fost greu sa scriu. Va iubesc nespus pe fiecare in parte, pe Doru si pe d-na Be, pe oamenii ce ne-au stat alaturi...

    Spuneam la un moment dat ca cel mai frumos cadou de ziua mea sunteti voi. Si as vrea sa va am pe toti langa mine in acele momente.

    Va iubesc pantofi curati!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce suflet frumos ai
    iti urmaresc povestea si inca ma uimesti
    esti intradevar o voce ce se exprima asa de pur in cuvinte
    te iubesc ... si eu sunt surprins de asta... dar nu te mira... meriti mai mult decat atat ... sunt un simplu spectator in fata inocentei tale
    succes pe mai departe si nu uita sa ne scrii si sa ne incanti cu vocea ta

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase cuvinte.
    V-am urmarit povestea inca de la inceput si am ramas placut impresionat de cate ati realizat in asa putin timp, avand in vedere faptul ca sunteti niste "amatori" in arta teatrala. Respectul meu se indreapta in primul rand catre doamna Be, care a reusit sa scoata din voi tot ce este mai frumos si mai placut si a reusit sa va uneasca in asa fel incat sa va fie greu acuma la sfarsitul turneului sa va continuati viata voastra cea din trecut. Respectul meu se adreseaza si catre fiecare dintre voi, cei 13, pentru ca ati reusit sa demonstrati ca se poate juca teatru la nivel avansat, fara sa fiti actori profesionisti, pentru ca ati reusit sa treceti peste orgoliile personale si ati putut sa va acceptati colegii cu defectele si calitatile lor si ati legat o prietenie foarte stransa si pentru simplu fapt ca nu rupeti legatura dupa terminarea turneului ...
    Cu respect si stima al vostru Dan ...

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI ANI si sa iti regasesti optimismul, nu vreau sa te mai stiu trista
    te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani draga mea ...inca odata!Poate ca viata nu ne-a adus fata in fata degeaba...fiecare a invatat ceva din experienta asta dar mai ales de la ceilalti...fiecare a plecat cu un gol in suflet de pe acele trepte care pareau infinite la ultima coborare... chiar daca cortina s-a tras...dincolo de ea nu ramane heblu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim,
    Te simt foaret aproape de mine desi nu iti recunosc glasul. Mi-ar placea sa te pot striga pe nume. Multumesc si eu pentru lacrimi... sunt alaturi de tine si tu de mine, eu de ei si ei de noi....Te imbratisez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dan Augustin,

    Multumesc din suflet pentru ca ne-ati fost alaturi si ramaneti in povestea noastra! Va multumim si va imbrtisam cu mult drag.
    Asa este! Doamna Be este minunea nostra! O minune ce ne-a crescut in doua luni. Domnul Doru este sarea si piperul presarat in sufletul nostru! Colegii de scena care nu mai sunt doar simpli colegi. Am devenit o familie mare si iuubitoare!
    Va multumesc pentru ca imi cititi gandurile calcate uneori de pasari fara cioc!

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim,

    Si pe tine te simt aproape de mine. De ce nu va aud cand imi soptiti?

    Multumesc din suflet pentru ca ma luati in voi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Adriana,

    Adevarat! Nu exista heblu... suntem noi! Multumesc mult, Adriana! T eimbratisez cu multa dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasa povestea ta,sa ai parte de multe,multe astfel de momente care sa-ti bucure sufletul.Te pup si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tasha,

    Am trait! Si cat de minunat este sa simti.... uneori mai uit..insa am langa mine oameni minunati care imi aduc aminte!

    Multumesc Tasha mea draga!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vreau sa felicit inca odata echipa 13,ati fost MINUNATI!voi chiar a-ti muncit.Orice ar fi crezut ca sunteti artisti de cand lumea.
    Va doresc sa nu va opriti aici.Sunt convinsa ca fiecare dintre voi a facut sacrificii pentru aceasta REALIZARE!
    SUCCES!

    RăspundețiȘtergere
  14. Georgela,

    Te imbratisam toti. Iti multumim pentru ca ne-ai inteles povestea. Iti multumim pentru ca ne esti alaturi. Am jucat cu multa dragoste, pasiune, dorinta si fericire!
    Sacrificiile nu au importanta atunci cand traiesti!
    Iti multumim din suflet. te imbratisez cu multa dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  15. As dori sa am piesa voastra de teatru.Am povestit multora despre ea si as fi inactata sa le-o comentez cu imagini!unde as putea sa o vad?poate ma puteti ajuta!multumesc din suflet!
    Va imbratisez doar pana cand o sa va vad din nou si atunci am sa va cunosc personal.
    Georgela

    RăspundețiȘtergere
  16. odihneste-ti inima unde vrei, dar sa stii ca locul ei este in pieptul meu ... sper sa ajungi sa auzi soaptele mele

    RăspundețiȘtergere
  17. Georgela,
    O sa intreb si cu mare drag in cazul in care se poate o sa iti trimit un DVD. Daca esti din Bucuresti ne putem intalni sa ti-l dau personal. Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim,
    Iti multumesc pentru ca imi faci loc in pieptul tau..in privintra soaptelor..mi-e greu sa le aud atunci cand nu stiu de unde vin.

    RăspundețiȘtergere